Izstāde 25.09.- 20.10.2014.

Ceturtdien, 25.septembrī pulksten 16:00 Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā  (Antonijas ielā 1, Rīgā) tiks atklāta šogad jau otrā mākslas projekta „Sava istaba” ietvaros tapusī izstāde „Adhēzija”. Šajā izstādē katrs darbs neatkarīgi no mākslinieciskās vērtības ir emocionāli kvalitatīvs un svarīgs katra mākslinieka subjektīvais vēstījums.

Šajā izstādē varēs aplūkot šogad tapušos darbus, kas radīti kopā darbojoties,  gan cilvēkiem ar  psihiskiem traucējumiem, gan cilvēkiem, ko nosacīti varētu saukt par “veselajiem”. Vienojošais elements šo cilvēku darbā ir vēlme radoši un patstāvīgi strādāt, neatkarīgi no veselības stāvokļa un iepriekšējās pieredzes vizuālajā mākslā. Gleznošana notikusi gan studijā, gan vairākos brīvdabas plenēros. 

Šī gada izstādes nosaukumā izmantotais vārds adhēzija ir cieši saistīts ar glezniecības procesu. Pirms gleznošanas ir jāsagatavo darba virsma, tā jāgruntē, un tieši adhēzijas slānis ir tas, kas nodrošina krāsas saķeri ar virsmu. Šajā mākslas projektā arī katram konkrētajam māksliniekam ir jābūt saķerē ne vien ar saviem darbiem, bet arī vienam ar otru. Cilvēki ar garīgās veselības traucējumiem un tā dēvētie veselie mijiedarbojas, iedrošina un atbalsta viens otru darbu tapšanas procesā.

Mākslas studija “Sava istaba” darbojas jau divus gadus kā biedrības “Gaismas stars” mākslas projekts un tiek finansēta ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrības integrācijas programmas finansiālu atbalstu.

Izstāde būs apskatāma līdz 20.oktobrim muzeja darba laikā – katru dienu, izņemot pirmdienas un svētdienas.
Plašāka informācija:
Katrīna Gaile
Projekta „Sava istaba” vadītāja
tālr.: 26109482
e-pasts: katrina.gaile@gmail.com
www.gaismasstars.lv