Ielūdzam uz izstādi “Mani Tēli” 15.09.-18.10.2015.

Kultūras un atpūtas centrā “Imanta” Sergeja Guņina personālizstāde par daļēji realitātē noskatīto un prātā izmainīto- “Mani tēli”.

15.septembrī pulksten 17:00 Kultūras un atpūtas centrā “Imanta” Anniņmuižas bulvārī 29 tiks atklāta mākslas studijas “Sava Istaba” mākslinieka Sergeja Guņina personālizstāde “Mani tēli”. Naivi, skarbi, reālistiski un izfantazēti- dažādi tēli, kas noslīpējušies un izkristalizējušies prāta labirintos. Nebūdams profesionālis, Sergejs rada naivisma stilā ieturētus darbus, kas tiek veidoti ļoti skrupulozi un centīgi.

Ar vārdiem “Tu esi līdzīgs van Gogam, tev vajadzētu zīmēt…” ir sācies vairāk nekā septiņus gadus ilgs darbs un Sergejs Guņins savos darbos ir izaudzis no zīmējuma līdz gleznai.

Sergejs gadiem sadzīvo ar garīgu saslimšanu. Minimālas prasības pret dzīvi, augstas prasības pret sevi. Apveltīts ar augstu intelektu, raksta dzeju, zīmē, apmeklē mākslas studiju “Sava Istaba”. Klusībā vēlas kļūt atpazīstams, izdot savu dzejoļu krājumu.

Mākslinieks pats sevi raksturo kā labo un slikto vienlaicīgi. Vienlaicīgi balts un melns. Nelietis, iekšēji agresīvs un ārēji miermīlīgs konformists. Glezno to, ko iztēlojas. Gleznojot dzīves realitāti, tā vispirms ir jāpārdomā, jānoslīpē prāta labirintos, jāizfantazē. Rezultāts vienmēr raisa citas sajūtas nekā fantāzijās izsapņotais. Šo iemeslu dēļ autors par saviem darbiem saka- daļēji noskatīts dzīvē.

Sergejs ļoti mērķtiecīgi izmanto mākslu kā terapiju savai saslimšanai, vienlaicīgi uzlabojot savu tehniku glezniecībā. Sācis zīmēt ar parasto zīmuli, šobrīd glezno ar krāsām. Sergejs ir piedalījies visās studijas “Sava Istaba” organizētajās izstādēs, bijusi arī viena personālizstāde. Darbi top ar lielu piespiešanos, jo māksliniekam svarīgākais ir darba process, kas liek koncentrēties, pārvarēt sevi, nodarbināt prātu pēc kā nāk gandarījums par to, ka prāts strādā labāk un nāk apskaidrība. Atzīst, ka pats nespēj savus darbus novērtēt, taču citu autoru darbos augstu vērtē reālismu un sarežģītību.

Studija “Sava istaba” ir biedrības “Gaismas stars” izveidots integratīvs mākslas projekts, kurā kopā darbojas cilvēki ar un bez psihiskām saslimšanām. Projektu atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds un Rīgas domes Labklājības departaments.

Izstāde skatāma līdz 18.oktobrim katru dienu no plkst.10:00 līdz 20:00.

Papildus informācijai:

Studijas vadītāja: Katrīna Gaile, tel.26109482, e-pasts: katrina.gaile@gmail.com